Tänk om Landstinget Gävleborg!!

 Kollade på http://www.lg.se/Jobba-med-oss/Vardgivarportalen/Amningsstrategi-for-Landstinget-Gavleborg/ForlossningBB/ och ser att den första punkten på Eftervård efter fårlossning är "Skilj inte mor och barn, de behöver varandra både dag och natt." Hur kan det då komma sig att BB och 107A, Neonatala Avdelningen, inte ens är på samma plan? Det är helt sjukt. Min son vårdades på den avdelningen pga att han var mer än 20% tillväxthämmad enligt alla dessa kurvor, jag blev vårdad på BB för att jag haft havandeskapsförgiftning från v 32. (sonen född v 37 efter igångsättning.)
 
Hur, ja HUR TÄNKTE NI DÄR? Hur han ni ha dessa avdelningar på olika plan? Det är helt sjukt. jag fick springa upp och ner hela tiden eftersom sonen skulle sondmatas nere på 107A och mitt blodtryck skulle övervakas på BB. Hur hade ni tänkt att blodtrycket skulle gå ner när jag fick springa skyttetrafik mellan avdelningarna? Vi kunde inte bara var på BB eftersom personalen där inte är där för barnens skull utan för mammornas, så dom hade ingen utbildning i sondmatning. Nere på 107A, Neo, kunde vi inte få ett rum eftersom jag var inskriven på BB i minst 3 dagar pga havandeskapsförgiftningen och för att personalen där är för barnen. Första natten vi spenderade där var vi på olika avdelningar, jag låg uppe på BB och min son nere på Neo för att sola och bli sondmatad( han solade för att  . Detta var, och är än idag,för mig helt ofattbart! Hur kan ni skilja på mor och barn på detta vis? 
 
Det som är mest skrämmande är att jag vet att jag är långt ifrån den första som upplevt detta/ liknande och jag var inte den sista heller. 
 

Förlåt!!!

Jag måste säga förlåt till Järbo garn! 
Jag gör en amigurumi efter ett av era mönster, men jag gör på mitt lilla egna vis för att få den att se mer "levande ut" Jag kommer att lägga upp bild när den är helt klar, men jag har gjort några små förändringar, inte speciellt mycket, men tillräckligt för att få det att se ut som en helt annan amigurumi.. Nää, så mycket är det inte, men även ett otränat öga ser skillnad på våra alsters olikheter. 
 
Jag har gjort klar min sons tröja, bild på den kommer även senare. Jag har även använt upp ett till garn, så nu är det 3 garner som är slut och förhoppningsvis så kommer jag att kunna göra slut på fler garner snart eftersom den amigurumin jag gör ska ha många färger och jag har en del olika färger som det är taget av tidigare. Måste säga att det känns skönt att veta att jag närmar mig mitt mål att göra slut på 15 nystan innan jag får köpa nytt garn. :) 
 
De frukter sonen fick när han fyllde 1 år i mars, dock är inte vattenmelonen med på bilden. 

Äntligen!

Igår när vi var på Gefle hund och katt praktik så fick vi äntligen godkännande. Lorino får gå i trappor igen! Inte överdrivet mycket, men jag behöver inte bära honom när vi ska gå på promenader. Härligt! Dessutom fick vi örat uppkollat på samma gång. Så nu har han fått medicin för det och uppföljning blir nästa vecka. Förhoppningsvis så ser det bra ut då. :) Han hade tydligen svamp i båda öronen så det var stark medicin som gällde, Stark stesolid. 
 
På tröjan så har jag kommit en bra bit påväg. Alla raglansömmar är ihopsydda så nu ska jag ta och börja göra kragen till tröjan och leta reda på knappar som passar till sen är den klar. :)  Då blir det väl fokus på dockan och jag tror nog att jag kommer att göra en till sonen sen också, men det visar väl sig. ;P Får se hur länge jag klarar av att hålla fokus på ett projekt, men det lyckades jag ju nästan med när jag gjorde filten till min mor och den höll jag på med 30 oktober - 30 mars. Det som smet emellan var Alvins virkade frukter i ca 1 månad. 

Idag ska vi börja göra tvål också. Har fått en beställning av mammas kille. Han vill ha något från Sverige när han ska över till sina finska släktingar i sommar. Det jag får är material, något att göra och barnvakt. Helt okej byte tycker jag. Självklart så sparar jag några tvålar till mig själv också. Man kan ju inte ge bort alla alster! ;) 
 
Mammas gobit smaskandes på en virkad jordgubbe! :) 

Tröja, docka och vovve

Den senaste veckan har jag stickat en tröja till sonen, dessvärre är den inte riktigt klar. Jag ville ha den klar till helgen men mamma hade lånat mina rundstickor och blockningen tog längre tid än beräknat. 
 
Mönstren är från Järbogarn, men jag har använt Big verona att göra tröjan i istället för Fuga/ de andra alternativgarnerna. jag har också gått ner ½ stl på stickorna så jag använder 3 och 3.5 istället för 3.5 och 4. Jag hade ju det garnet hemma, och ett nystan räcker ju till mer än en tröja i stl 80 (sonen drar stl 68-74 för tillfället) så jag tyckte att det var bra. :) 
http://media.jarbo.se/patterns/pdf/91018_low.pdf Jag stickar tröja D. den blir jättefin i melerat blå/vitt garn. 
 
Jag håller dessutom på med en liten trasdocka till mitt kusinbarn som fyller 1 år i maj. :) Eftersom jag har en del Soft cotton hemma i olika färger så tyckte jag att det skulle passa bra med en trasdocka i fina färger. :) Dockan kommer också att få lite personliga saker, men har inte bestämt mig för vad riktigt än. :) Jag har en del planer, men  vet inte vilken jag ska följa. Men jag har ju lite mer än en månad på mig än så länge så jag hinner nog ändra mina planer många gånger innan det är dags för inslagning. :) 
 
Mönster till trasdockan: http://media.jarbo.se/patterns/pdf/15-01_low.pdf Jag gör den dock i lite andra färger eftersom jag inte riktigt hade de färgerna hemma, men den ska väl vara personlig, och det kan ju hända att man får för sig att göra fler dockor sen. :) 
 
Lorino, min hund, ska som vanligt iväg till veterinären idag i Gävle. Skönt att få se att det går framåt efter operationen och att få uppgifter att göra med honom. Han är så duktig och sköter sig riktigt bra. Watertreadmill och ackupunktur antar jag står på schemat för honom där inne idag. Hoppas att han snart får börja gå i trappor igen. Ibland hinner man ju inte på honom och då slinker han upp fast han inte får. :/ 
Benet Lorino har i munnen på bilden är efter detta mönster: http://media.jarbo.se/patterns/pdf/15-03_low.pdf
Det är dock gjort i Molly garn. :) 

Tuttmössa och stickad tröja

Tuttmössa, ni vet, en sån som små bebisar har på sig när man ammar dom och det ser ut som att hela bröstet är framme. Jättesöta, virkade, har dock inte skymtat ett mönster på någon sådan, men det kan väl inte vara så svårt att frihandsvirka en sådan. Eller? 

Det är nog iaf mitt nästa projekt,  just nu håller jag på med en tröja åt min son. Började på en, men garnet jag gjorde den tröjan i var inte det garnet som skulle vara till det mönstret så tröjan blev jättestor. Repade upp den och tog Big Verona från Järbo garn och började på en ny tröja istället. :) Har gjort en tröja i samma mönster och med en annan färg på Big Verona, men den är lite för liten för honom nu så han får en till som jag hoppas blir klar till nästa helg.  Färgen jag har nu är helt underbar blåmelerad och jag tror att den kommer att bli jättebra på honom. :D 
 
 

Utmanar mig själv!

Jag har ett problem, som de flesta pysslare säkert känner igen. Jag köper jättemycket saker som jag gärna vill göra något av. Ex 5 nystan i olika färger men samma garntyp, tyger som jag vill göra något snyggt av, broderier och en massa träsaker som man kan måla något snyggt på. Jag har räknat lite snabbt och kommit fram till att jag har pyssel för säkert 5000 kr som bara ligger.
 
När jag väl kommer på något som jag vill göra i tex garn, som frukter, filtar, koftor eller något annat roligt, så visar det sig att jag inte har tillräckligt av det garn jag har och behöver, så då köper jag nytt. Men jag känner att jag måste minska mitt lager av impulsköp så nu har jag bestämde mig för, för några veckor sedan, att jag skulle göra slut på ett visst antal nystan innan jag fick köpa nytt. Självklart så kom jag på att jag ville göra frukter till sonen i samma veva, så det sket sig lite med att inte köpa nytt garn. Sen försökte jag igen, då visade det sig att jag var ca 2 meter garn för kort till en filt som jag jobbat med sedan oktober 2012. 

Nu har jag bestämt mig, igen, att nu får jag ABSOLUT INTE köpa mer garn innan jag gjort slut på 15 nystan. Inte ett enda garnnystan!! Behöver jag nytt garn till ett pågående projekt så får det läggas på hyllan tills jag lyckats! 
Och jag kan meddela att idag så har jag redan gjort slut på 2 nystan. :) ( restgarner räknas naturligtvis!) så nu har jag bara 13 nystan kvar att göra slut på! :D Jag hoppas att det går bra denna gången. Klarar jag mig längre med de garner jag har så ska jag belöna mig på något vis senare iår, kanske med en tripp till Ullared! Fler galna "kärringar" från Hofors måste ju ner dit! :D 
RSS 2.0